Vize

Çin Halk Cumhuriyeti Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Çin'de bir üniversiteden kabul alan öğrencilerin Çin Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'ndan öğrenci vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir.

X Vizesi
Çin'e öğrenci olarak 6 ay ve üzeri gidenlere X vizesi verilir.

F Vizesi
Çin'e 6 ayın altında öğrenci olarak gidenlere F vizesi verilir.

Başvuru için, kabul eden okuldan ve ilgili yetkili otoriteden alınacak sertifikalar gerekmektedir.

Başvuru için gereken esas belgeler

  • Pasaport
  • Vize Başvuru formu (Q1 formu)
  • Çin'deki okul tarafından gönderilmiş Öğrenci Vize Başvuru Formu  (JW101 veya JW102 Formu ve Öğrenci Kabul Mektubu)
  • Sağlık Raporu (6 ay ve üzeri öğrenci olarak kalacaklar için şarttır)
  • Mali durum belgeleri
  • Vize ücreti

X vizesinde giriş adedi tektir. Vize sahibinin, girişini takip eden otuz gün içerisinde yerel yönetime kayıt yaptırması ve ikamet izni almak için gerekli işlemleri yerine getirmesi gereklidir.

Vize başvuru günleri 
Pazartesi: 09:00 ile 13:00 arası 
Çarşamba: 09:00 ile 13:00 arası 
Cuma: 09:00 ile 13:00 arası

İstanbul Başkonsolosluğu
Mısırlı Caddesi Memduh Paşa Yalısı No:6/8 Kireçburnu-Tarabya / İstanbul
0(212) 299 21 87
0(212) 299 28 55
info@vizesi.net

http://www.vizesi.net

Ankara Büyükelçiliği
Gölgeli sokak No: 34 Gaziosmanpaşa / Ankara
0(312) 436 06 28
0(312) 446 07 48
info@vizesi.net

http://www.vizesi.net

Tüm hakları saklıdır © 2013 Çin Eğitim - Soner Aygün